Virtualizáció

Cégünk nem kínál VPS (Virtual Private Server) szolgáltatást. Tudjuk, hogy ezt a területet nagyon sok szolgáltató fedi le, és mi nem tervezünk megjelenni ezen a piacon. A korszerű virtualizációs megoldások azonban termékskálánk fontos részét képezik.

 

A virtualizáció számunkra az az eszköz, amely olyan lehetőségeket adott kezünkbe, amelyek néhány éve még elképzelhetetlen voltak.

 

  • Magas rendelkezésre állás, kiesésmentes működés egy elkerülhetetlen hardver meghibásodás vagy karbantartás esetén is.
  • Hosszabb távon egyszerű és kiesésmentes migráció újabb generációs hardver összetevőkre.
  • A virtualizációs rendszer által támogatott valamennyi operációs rendszer használható a hardver összetevőkhöz közvetlen támogatás nélkül.
  • Hardver erőforrások teljes körű kihasználása a legtöbb esetben eszköz és energia megtakarításával jár együtt.

 

A komplex virtualizált rendszerek nem tartoznak az olcsó megoldások közé, de magas rendelkezésre állású rendszerek kialakításánál ezek a technológiák nélkülözhetetlen hátteret adnak.

 

Szakembereink virtualizáció területén elsődlegesen a piacvezető VMware rendszerek üzemeltetésében rendelkeznek sok éves tapasztalattal. Tisztában vagyunk vele, hogy a piacon jelen vannak más megoldások is, hiszen mi is folyamatosan teszteljük ezeket, de jelenleg csak a VMware megoldásainak színvonala felel meg az általunk támasztott magas elvárásoknak.

 

VMware környezetben az alábbi operációs rendszereket ajánljuk és tudjuk operációs rendszer szinten megfelelően támogatni.

 

  • Microsoft Windows  Server (2000, 2003 és 2008)
  • Microsoft Windows Desktop (XP, Vista, 7)
  • Debian/Ubuntu/Centos/Redhat Linux
  • FreeBSD

 

Természetesen egyedi igényeket is ki tudunk szolgálni MS DOS-tól kezdődően az Enterprise megoldásokig bezárólag.

 

Munkatársaink az első lépesektől kezdve segíteni tudnak a korszerű, virtualizált rendszerekre történő átállásokban. A pontos igények és lehetőségek felmérése után komplett rendszertervet készítünk, melyen teljes támogatást nyújtva vezetjük végig ügyfelünket. A szükséges eszközök és licencek beszerzésétől a teljes virtualizáción át a rendszer felügyeletéig és karbantartásáig minden terhet leveszünk ügyfeleink válláról.